Bujia incandescentă, ce este și indiciile defecțiunii.

Bujia incandescentă, ce este și indiciile defecțiunii.

Bujia incandescentă, ce este și indiciile defecțiunii.

O bujie incandescentă pentru motoarele diesel este un dispozitiv care ajută la pornirea motorului în condiții reci.

În motoarele diesel, procesul de aprindere nu este realizat prin scânteie, așa cum se întâmplă la motoarele pe benzină.

În schimb, motoarele diesel folosesc comprimarea aerului în cilindru pentru a atinge temperaturi suficient de ridicate pentru a aprinde carburantul diesel atunci când este injectat în cilindru.

Bujia incandescentă este un element esențial în acest proces, deoarece încălzește aerul din cilindru înainte de a injecta carburantul. Aceasta facilitează aprinderea carburantului în condiții reci, când temperaturile pot fi prea scăzute pentru a asigura o aprindere eficientă a carburantului diesel.

Bujia incandescentă, ce este și indiciile defecțiunii:

Dificultăți la pornire în condiții reci. Dacă motorul are dificultăți la pornire în special în condiții reci, ar putea indica o problemă cu bujiile incandescente.

HEATING ROD WITH FOLDS AND DENTS

Lumină de avertizare la bord. Multe vehicule diesel sunt echipate cu un sistem de control al bujiilor incandescente, iar o lumină de avertizare pe tabloul de bord poate indica o problemă.

images

Motor care funcționează neregulat sau are putere redusă. O bujie incandescentă defectă poate afecta performanța motorului, determinându-l să funcționeze neregulat sau să aibă putere redusă.

Consum crescut de combustibil. O bujie incandescentă care nu funcționează corect poate duce la o ardere incompletă a carburantului.

Fum negru la evacuare. O bujie incandescentă defectă poate duce la o ardere ineficientă a carburantului, rezultând în producerea excesivă de fum negru la evacuare.

Dacă observați oricare dintre aceste simptome, este recomandat să aveți sistemul de bujii incandescente verificat și înlocuit, dacă este necesar, de către un profesionist în domeniul auto. Un diagnostic precis și o remediere corespunzătoare a problemelor legate de bujiile incandescente sunt esențiale pentru a asigura buna funcționare a motorului diesel.

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook JarPiesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!