Ce este o articulație planetară?

Ce este o articulație planetară

Ce este o articulație planetară?

O articulație planetară este un tip de articulație mecanică utilizată în special în transmisia autovehiculelor pentru a permite mișcarea și transferul de cuplu între două axe care se rotesc în jurul unui al treilea ax.

Această articulație este formată din trei elemente principale: un inel exterior, un inel interior și un inel intermediar, sau “planetar”.

Ce este o articulatie planetara 1

Structura sa îi conferă capacitatea de a transfera puterea de la axul de intrare (de obicei axul motorului) la axul de ieșire (de obicei axul roților), modificând în același timp direcția de rotație sau viteza de rotație. Prin rotația elementului planetar și conexiunile sale cu inelul interior și inelul exterior, articulația planetară poate genera mișcări complexe de rotație și transmisie a puterii.

De obicei, articulațiile planetare sunt folosite în punțile roților vehiculelor cu tracțiune față sau integrală, precum și în alte aplicații de transmisie de putere, cum ar fi cutiile de viteze automate.

Datorită versatilității și eficienței lor, articulațiile planetare sunt larg răspândite în industria auto și în alte domenii în care este necesară transmiterea de putere și mișcări complexe.

Ce este o articulație planetară?

Articulația planetară un element important în transmisia mașinii și trebuie să fie întreținut și reparat la nevoie.

Procesul de înlocuire a unei articulații planetare poate varia în funcție de modelul și marca mașinii, dar în general, următoarele etape sunt comune:

Ce este o articulatie planetara2
  1. Ridicați mașina pe un elevator auto sau pe un cric pentru a putea lucra confortabil sub ea. Asigurați-vă că mașina este stabilă și în siguranță.
  2. Scoateți roata și roata de rezervă dacă este necesar pentru a avea acces la articulația planetară.
  3. Localizați articulația planetară pe vehicul. Aceasta este de obicei situată în apropierea punții de roți și poate fi identificată ca o conexiune pivotantă care permite mișcarea axului roții.
  4. Detașați articulația planetară de puntea roții și de axul de transmisie. Aceasta poate implica îndepărtarea unor elemente precum brațele de control sau alte componente de suspensie pentru a accesa articulația planetară.
  5. Îndepărtați vechea articulație planetară și instalați una nouă în locul ei. Asigurați-vă că noua articulație este compatibilă cu modelul și marca mașinii dumneavoastră.
  6. Fixați noua articulație planetară pe puntea roții și pe axul de transmisie. Asigurați-vă că toate componentele sunt strânse corespunzător conform specificațiilor producătorului.
  7. Reasamblați toate componentele de suspensie și roțile.
  8. Coborâți mașina de pe cric sau de pe lift și testați funcționarea articulației planetare.

Ce este o articulație planetară?

Ce este o articulatie planetara3

Este important să aveți cunoștințe și instrumente adecvate pentru a efectua acest proces în siguranță. Dacă nu sunteți confortabil să faceți acest lucru singur, este recomandabil să consultați un mecanic auto calificat. De asemenea, asigurați-vă că respectați toate măsurile de siguranță și că urmați procedurile specifice pentru modelul și marca mașinii dumneavoastră.

Vă așteptăm și pe pagina noastră de facebook JarPiesa.
Pentru o ofertă completă de piese auto vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon afișat pe site. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!