Antigelul auto

coolants antifreeze cover

Antigelul auto, cunoscut și sub denumirea de lichid de răcire, este un produs chimic utilizat pentru a proteja sistemul de răcire al unui autovehicul împotriva înghețului în sezonul rece. Acesta are mai multe funcții importante:

Antigel Hepu G12 1.5L
Antigel Hepu G12 1.5L
  1. Protecție împotriva înghețului: Antigelul auto conține substanțe chimice care reduc punctul de congelare al apei. Astfel, acesta previne înghețul apei și formarea gheții în conducte, radiator sau blocul motorului, prevenind astfel posibilele daune.
  2. Protecție împotriva coroziunii: O altă funcție importantă a antigelului auto constă în protejarea sistemului de răcire împotriva coroziunii. Acesta conține inhibitori de coroziune, care ajută la protejarea componentelor metalice ale sistemului de răcire împotriva ruginei și acumulării de reziduuri.
  3. Menținerea temperaturii optime de funcționare: Antigelul auto ajută la menținerea temperaturii optime de funcționare a motorului. Acesta transferă căldura generată de motor către radiator, permițând astfel răcirea eficientă a acestuia și prevenind supraîncălzirea.

Este important să alegi un antigel auto potrivit pentru autovehiculul tău, urmând recomandările producătorului mașinii. De asemenea, este recomandat să respecți instrucțiunile de utilizare și de amestecare corespunzătoare ale antigelului auto.

Antigel Hepu G11 1.5L
Antigel Hepu G11 1.5L

Există mai multe tipuri de antigel auto disponibile pe piață, fiecare având caracteristici și proprietăți specifice. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de antigel auto:

  1. Antigel pe bază de etilen-glicol: Acesta este cel mai comun tip de antigel utilizat în majoritatea autovehiculelor. Antigelul pe bază de etilen-glicol oferă o protecție eficientă împotriva înghețului și coroziunii.
  2. Antigel pe bază de propilen-glicol: Acest tip de antigel este o alternativă mai ecologică și mai sigură pentru sistemele de răcire ale autovehiculelor. Antigelul pe bază de propilen-glicol oferă o protecție similară împotriva înghețului și coroziunii, dar are un impact redus asupra mediului.
  3. Antigelul universal: Antigelul universal este formulat pentru a fi compatibil cu diferite tipuri de autovehicule și sisteme de răcire. Acesta poate fi utilizat atât în autovehiculele pe benzină, cât și în cele pe motorină, oferind o protecție adecvată împotriva înghețului și coroziunii.
Antigel Hepu verde G11 15
Antigel Hepu verde G11 15

Este important să citești instrucțiunile producătorului și recomandările autovehiculului tău pentru a alege tipul potrivit de antigel auto. De asemenea, ține cont de specificațiile sistemului de răcire al autovehiculului pentru a preveni eventualele probleme.

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook JarPiesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!