Filtru de aer habitaclu, ce este si cum functioneaza?

Filtru de aer habitaclu

Filtru de aer habitaclu, ce este si cum functioneaza?

Filtru habitaclu mann cu2939

Filtru de aer pentru habitaclu, numit și filtru de polen, este un component al sistemului de ventilație care are rolul de a îndepărta particulele străine și alergenii din aerul care intră în habitaclu.

Funcționarea unui filtru de aer pentru habitaclu auto este relativ simplă. Acesta este montat într-o locație accesibilă în interiorul vehiculului, de obicei în apropierea sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC). Aerul care intră în habitaclu mașinii trebuie să treacă prin acest filtru înainte de a ajunge în cabină.

Filtrul de aer pentru habitaclu este realizat dintr-un material poros care permite trecerea aerului, dar care reține particulele de praf. Unele filtre de aer pentru habitaclu sunt echipate și cu un strat de cărbune activat pentru a absorbi mirosurile neplăcute.

Filtru habitaclu mann cuK2939

Principala funcție a acestui filtru este de a îmbunătăți calitatea aerului în interiorul vehiculului și de a proteja pasagerii împotriva inhalării de particule dăunătoare și alergeni. De asemenea, un filtru de aer pentru habitaclu în bună stare poate îmbunătăți eficiența sistemului de încălzire și aer condiționat.

Există mai multe tipuri de filtre de aer pentru habitaclu auto, fiecare având caracteristici și avantaje specifice. Cele mai comune tipuri de filtre de aer pentru habitaclu includ:

  1. Filtre de aer cu strat de hârtie: Acestea sunt cele mai întâlnite și economice tipuri de filtre de polen. Sunt realizate dintr-un material de hârtie pliat, care oferă o suprafață mare de filtrare. Acest tip de filtru este eficient în capturarea particulelor de praf, polen și alte impurități.
  2. Filtre de aer cu strat de carbon activat: Aceste filtre includ un strat de cărbune activat care ajută la absorbția mirosurilor neplăcute din aer, precum și a gazelor și vaporilor toxici. Ele sunt ideale pentru persoanele sensibile la mirosuri sau care trăiesc în zone urbane cu niveluri ridicate de poluare a aerului.
  3. Filtre de aer electrostatice: Acestea folosesc încărcarea electrostatică pentru a atrage și a reține particulele de praf și polen. Ele pot fi mai eficiente decât filtrele de hârtie în capturarea particulelor foarte fine, dar pot fi mai scumpe și necesită o întreținere regulată pentru a menține eficiența.
  4. Filtre de aer HEPA (High Efficiency Particulate Air): Acestea sunt cele mai avansate și eficiente tipuri de filtre de aer pentru habitaclu. Ele sunt capabile să rețină peste 99% din particulele de dimensiuni extrem de mici, inclusiv bacterii, virusuri și alergeni. Filtrele HEPA sunt recomandate în special pentru persoanele cu alergii severe sau astm.
Filtru habitaclu mann FP2939

Alegerea tipului potrivit de filtru de aer pentru habitaclu depinde de preferințele individuale, nevoile specifice și bugetul disponibil. Indiferent de tipul ales, este important să se înlocuiască filtrul în conformitate cu recomandările producătorului.

Este recomandat să se verifice și să se înlocuiască regulat filtrul de aer pentru habitaclu conform recomandărilor producătorului vehiculului. De obicei se schimbă o dată pe an sau la fiecare 15.000 – 30.000 de kilometri.

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook JarPiesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!