Filtru de combustibil, ce este si cum functioneaza?

Filtru de combustibil, ce este si cum functioneaza?

Filtru de combustibil, ce este si cum functioneaza?

Filtru combustibil OE VW 7N0127177B
Filtru combustibil

Un filtru de combustibil este un dispozitiv utilizat în sistemele de alimentare cu combustibil ale vehiculelor și altor mașini care folosesc motoare cu combustie internă. Funcția sa principală este de a îndepărta impuritățile și particulele străine din combustibilul care alimentează motorul, pentru a preveni deteriorarea sau blocarea sistemului de injecție și pentru a asigura o ardere eficientă a combustibilului.

Filtrul de combustibil este de obicei plasat pe traseul de alimentare cu combustibil între rezervorul de combustibil și motor.

Acesta poate fi fabricat din materiale precum hârtie specială îmbibată cu substanțe chimice, fibră de sticlă sau material textil. Particulele și impuritățile din combustibil sunt captate în interiorul filtrului, iar combustibilul curățat este apoi livrat în motor.

Procesul de funcționare al unui filtru de combustibil poate fi descris în câțiva pași simpli:

Filtru combustibil OE VW 6Q0201051J
Filtru combustibil

Captarea impurităților: Combustibilul este forțat să treacă prin materialul filtrant al filtrului de combustibil. Acest material are pori suficient de mici pentru a permite trecerea combustibilului, dar suficient de mari pentru a reține particulele și impuritățile solide.

Blocarea particulelor: Particulele mai mari decât dimensiunea porilor filtrului sunt blocate în materialul filtrant în timp ce combustibilul curat trece.

Curățarea combustibilului: Combustibilul curățat este apoi livrat în sistemul de alimentare a motorului, asigurând o ardere eficientă și prevenind deteriorarea componentelor motorului.

Înlocuirea filtrului: În timp, filtrul de combustibil se va umple cu impurități și va deveni ineficient. Pentru a menține performanța optimă a motorului, filtrul trebuie înlocuit periodic conform recomandărilor producătorului.

Filtru combustibil OE Ford 1780195
Filtru combustibil

Filtru de combustibil, ce este si cum functioneaza?

În concluzie, filtrul de combustibil este un component esențial al sistemului de alimentare al unui vehicul. Asigură motorul că primește combustibil curat și protejându-l împotriva impurităților care ar putea să îl afecteze negativ.

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook JarPiesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!