Piese auto OE OEM sau AFTERMARKET?

Piese auto OE, OEM sau AFTERMARKET?

Piese auto OE OEM sau AFTERMARKET?

Alegerea între piesele auto OE (echipament original), OEM (de la producătorul original) și aftermarket depinde de mai mulți factori, inclusiv bugetul disponibil, calitatea dorită și scopul utilizării. Iată câteva considerații pentru fiecare opțiune:

Piese auto OE OEM sau AFTERMARKET

OEM (De la Producătorul Original):

Piesele OEM (original equipment manufacturer) sunt piesele produse de aceiași producători care fabrică și piesele OE, dar nu au logo-ul mărcii auto. Piesele OEM au prețuri accesibile și o calitate foarte bună sau excelentă în funcție de producător.
Avantaje: Calitate bună, deoarece sunt fabricate de furnizorii originali ai producătorului auto.
Dezavantaje: Pot fi mai scumpe decât piesele aftermarket. Calitatea poate varia în funcție de furnizor.

Aftermarket:

Piesele aftermarket sunt piesele făcute de alți producători decât cei care fabrică piese OE și OEM, care au cumpărat drepturile de a le produce. Piesele aftermarket au prețuri foarte accesibile și un nivel de calitate bun sau foarte bun în funcție de producător
Avantaje: Mai accesibile din punct de vedere financiar. Varietate mare de producători și opțiuni disponibile.
Dezavantaje: Calitatea poate varia. Unele piese aftermarket pot să nu se potrivească perfect sau să aibă performanțe inferioare.

Când alegeți între aceste opțiuni, piese auto OE, OEM sau AFTERMARKET, luați în considerare următoarele:

Buget: Dacă bugetul este o preocupare majoră, piesele aftermarket pot fi o opțiune mai accesibilă.

Calitate: Pentru o performanță optimă și durabilitate, piesele OE sau OEM pot fi o alegere mai sigură.

Disponibilitate: Piesele OE și OEM pot fi mai dificil de găsit în afara rețelei de service a producătorului, în timp ce piesele aftermarket sunt adesea mai ușor de procurat.

Scopul reparației sau upgrade-ului: Pentru reparații critice sau pentru menținerea valorii mașinii, este posibil să doriți să investiți în piese OE sau OEM. Pentru proiecte de tuning sau pentru reparații mai puțin critice, piesele aftermarket pot fi o opțiune viabilă.

Piese auto OE, OEM sau AFTERMARKET? În final, alegerea depinde de necesitățile specifice ale vehiculului dumneavoastră și de preferințele personale.

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook JarPiesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!