Pompa de combustibil, ce este și cum funcționează?

Pompa de combustibil, ce este și cum funcționează

Pompa de combustibil, ce este și cum funcționează?

O pompă de combustibil este un dispozitiv care are rolul de a furniza combustibil (benzină sau motorină) către motor.

Funcționarea unei pompe de combustibil este esențială pentru alimentarea corectă a motorului cu combustibilul necesar pentru arderea eficientă și menținerea funcționării corespunzătoare a motorului.

Iată câteva aspecte importante legate de funcționarea unei pompe de combustibil:

  1. Aspirație și pompare: Pompa de combustibil aspiră combustibilul din rezervor și îl pompează către motor. Acest lucru se realizează de obicei cu ajutorul unei palete rotative, un rotor sau un piston.
  2. Reglarea presiunii: Pompa de combustibil trebuie să mențină o presiune constantă în sistemul de alimentare. Unele pompe de combustibil sunt echipate cu un regulator de presiune pentru a ajusta presiunea în funcție de cerințele motorului.
  3. Control electronic: În multe vehicule moderne, pompele de combustibil sunt controlate electronic pentru a regla debitul de combustibil în funcție de cerințele motorului și condițiile de conducere. Acest lucru asigură o utilizare mai eficientă a combustibilului și o performanță optimă a motorului.
  4. Filtru de combustibil: Pompa de combustibil poate fi echipată cu un filtru pentru a îndepărta impuritățile din combustibil și a preveni deteriorarea sau blocarea sistemului de alimentare cu combustibil.
  5. Racordare electrică: Majoritatea pompele de combustibil sunt alimentate electric și sunt conectate la sistemul electric al vehiculului pentru a funcționa. Ele sunt activate de obicei de către computerul de bord al vehiculului în funcție de nevoile motorului.

Pompele de combustibil sunt componente esențiale ale sistemului de alimentare cu combustibil al unui vehicul și asigură funcționarea corectă a motorului.

O întreținere regulată și înlocuirea pompei de combustibil atunci când este necesar sunt importante pentru menținerea performanței și fiabilității vehiculului.

Vă așteptăm și pe pagina noastră de facebook JarPiesa.
Pentru o ofertă completă de piese auto vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon afișat pe site. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!