Pregatirea autoturismelor pentru sezonul de iarna

parked cars covered with snow 767779 69

Pregatirea autoturismelor pentru sezonul de iarna este esențială pentru a asigura siguranța și buna funcționare a vehiculului în condiții dificile de conducere. Iată câteva sfaturi utile pentru pregătirea autoturismului înainte de sezonul de iarnă:

Car tires on winter road covered with snow. Vehicle on snowy all
Pregatirea autoturismelor pentru sezonul de iarna
  1. Verifică sistemul de încălzire și dezaburire – Asigură-te că sistemul de încălzire și dezaburire funcționează corect. Verifică întregul sistem, inclusiv ventilatoarele și elementele de control al temperaturii.
  2. Verifică nivelul și calitatea lichidului de răcire – Înlocuiește lichidul de răcire vara cu unul antigel adecvat pentru temperaturile scăzute. Asigură-te că nivelul acestuia este corespunzător și că nu există scurgeri.
  3. Verifică bateria – Temperaturile scăzute pot afecta performanța bateriei. Verifică nivelul de încărcare și asigură-te că bornele sunt curate și bine fixate. Dacă bateria are mai mulți ani sau este în stare proastă, ia în considerare înlocuirea acesteia.
  4. Verifică sistemul de iluminare – Verifică și curăță farurile, stopurile și semnalele de întoarcere. Asigură-te că funcționează corect, deoarece vizibilitatea redusă în timpul iernii poate fi periculoasă.
  5. Verifică presiunea și aderența anvelopelor – Înainte de sezonul de iarnă, verifică aderența anvelopelor și asigură-te că acestea sunt în stare bună. Verifică ulterior regularitatea presiunii și ajusteaz-o în conformitate cu specificațiile vehiculului.
  6. Înlocuiește lichidul de parbriz – Înlocuiește lichidul de parbriz vara cu unul special pentru iarnă, care rezistă la îngheț.
  7. Asigură-te că ai un kit de urgență – Pregătește un kit de urgență care să includă elemente precum: cabluri de pornire, lanțuri de zăpadă, racletă de gheață, cheie pentru desfacerea dopului roții, trusa de prim ajutor și o pătură.
  8. Echipează-te cu pneuri de iarnă, covorașe impermeabile pentru interior și o paletă pentru zăpadă.

Respectarea acestor sfaturi te va ajuta să te pregătești corespunzător pentru sezonul de iarnă și să conduci în siguranță. În plus, revizitarea regulată a întreținerii autovehiculului poate preveni apariția unor probleme majore și avarii costisitoare.

La noi gasiti toata gama de anvelope, accesorii, piese auto si tot ce va este necesar pentru sezonul rece. Nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon afisat pe site sau prin optiunea de Cerere oferta

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook JarPiesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!