Totul despre lichidul de frana

Using Brake Fluid For Power Steering Fluid Cover 2 1 22

Totul despre lichidul de frana

Lichidul de frână este un fluid esențial în sistemul de frânare al vehiculelor.

Are rolul de a transmite presiunea aplicată pe pedala de frână către mecanismele de frânare – astfel încât vehiculul să poată încetini sau opri în siguranță.

lichid de frana trw dot 4 05l
Lichid de frana TRW Dot4 0.5l

Există mai multe tipuri de lichide de frână disponibile pe piață:

  • lichidul de frână pe bază de glicol
  • lichidul de frână pe bază de silicon.

Lichidul de frână pe bază de glicol este utilizat în majoritatea vehiculelor și îndeplinește standardele de performanță și siguranță.

Lichidul de frână pe bază de silicon are proprietăți specifice care îl fac potrivit pentru anumite aplicații sau vehicule.

Pentru a menține eficiența sistemului de frânare, lichidul de frână trebuie să fie verificat periodic, iar dacă nivelul scade sub limita minimă sau calitatea acestuia este compromisă, trebuie înlocuit. Este important să urmați recomandările producătorului vehiculului și să utilizați lichidul de frână specificat în manualul de utilizare.

lichid de frana textar dot 4 05l
Lichid de frana Textar Dot4 0.5l

De asemenea, este esențial să fie respectate condițiile de depozitare și manipulare a lichidului de frână. Acesta poate absorbi umiditate din aer, ceea ce duce la scăderea punctului de fierbere și la reducerea eficienței sistemului de frânare.

În concluzie, lichidul de frână este un element vital pentru siguranța vehiculelor și trebuie acordată atenție întreținerii acestuia pentru a se asigura că sistemul de frânare funcționează corect.

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook JarPiesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!