Tipuri de sisteme de injecție diesel

Tipuri de sisteme de injecție diesel

Tipuri de sisteme de injecție diesel

Există câteva tipuri de sisteme de injecție utilizate în motoarele diesel, fiecare având avantaje și dezavantaje specifice. Iată câteva dintre cele mai comune:

  1. Sistem de injecție directă mecanică (MDI – Mechanical Direct Injection): Acest sistem utilizează un injector mecanic pentru a livra combustibilul direct în cilindru, într-un mod similar cu sistemele de injecție directă pentru motoarele pe benzină. Acesta este un sistem simplu și robust, dar poate avea limitări în ceea ce privește controlul precis al injecției.
  2. Sistem de injecție directă electronică (EDI – Electronic Direct Injection): Acest sistem folosește injectoare electronice pentru a controla debitul. Acest lucru permite optimizarea amestecului aer-combustibil pentru fiecare condiție de funcționare a motorului, ceea ce duce la o mai bună eficiență și performanță.
  3. Sistem de injecție indirectă (IDI – Indirect Injection): Acest sistem livrează combustibilul într-o pre-cameră de combustie. Combustibilul este amestecat cu aerul înainte de a fi introdus în cilindru principal. Acest sistem poate fi mai simplu și mai ieftin decât injecția directă, dar poate avea o eficiență mai scăzută și emisii mai mari.
  4. Sistem de injecție common-rail (CR): Similar cu sistemele de injecție common-rail pentru motoarele pe benzină. Acest sistem folosește un conduct common-rail pentru a furniza combustibil la presiuni ridicate către fiecare injector. Acest lucru permite o controlare precisă a injecției și poate îmbunătăți eficiența și emisiile.
  5. Sistem de injecție cu unitate de pompare-injectare (Pumpe Duse): Acest sistem integrează pompa de injecție și injectorul într-o singură unitate, care este montată direct pe motor. Acest lucru poate duce la o mai bună atomizare a combustibilului și o ardere mai completă, ceea ce poate îmbunătăți eficiența și emisiile.

Tipuri de sisteme de injecție diesel

Acestea sunt câteva dintre tipurile comune de sisteme de injecție utilizate în motoarele diesel. Alegerea între ele depinde de cerințele specifice ale motorului și vehiculului, precum și de preferințele producătorului și tehnologia disponibilă la momentul respectiv.

Vă așteptăm și pe pagina noastră de facebook JarPiesa.
Pentru o ofertă completă de piese auto vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon afișat pe site. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!