Tipuri de sisteme de injecție la motoarele pe benzină.

Tipuri de sisteme de injecție la motoarele pe benzină

Tipuri de sisteme de injecție la motoarele pe benzină.

Există mai multe tipuri de sisteme de injectie utilizate în motoarele pe benzină. Acestea au evoluat de-a lungul timpului pentru a oferi o mai mare eficiență și performanță.

Iată câteva dintre cele mai comune tipuri:

  1. Sistem de injectie multipunct (MPI): Acest sistem utilizează un injector separat pentru fiecare cilindru al motorului. Injectoarele sunt montate în admisie, iar cantitatea de combustibil injectată este controlată de un calculator de motor (ECU) în funcție de mai mulți parametri, cum ar fi turația motorului și sarcina acestuia. Sistemul MPI oferă o distribuție mai precisă a combustibilului și poate îmbunătăți eficiența combustibilului și performanța motorului.
  2. Sistem de injectie directa de combustibil (GDI): Acest sistem injectează combustibil direct în camera de ardere a motorului, în loc să-l injecteze în admisie. Acest lucru permite o mai bună controlare a amestecului aer-combustibil și o mai mare eficiență termică a motorului. Sistemele GDI utilizează presiuni mai mari de injecție și necesită un control electronic avansat pentru a furniza combustibilul în mod precis.
  3. Sistem de injectie secvențială de combustibil (SFI): Similar cu MPI, acest sistem utilizează injectoare separate pentru fiecare cilindru, dar controlul injecției este realizat într-un mod mai precis și mai individual pentru fiecare ciclu al motorului. Aceasta permite o mai bună optimizare a amestecului aer-combustibil în funcție de cerințele motorului în timp real.
  4. Sistem de injectie indirectă de combustibil (IDI): Acest sistem folosește o cameră de precombustie sau un injector montat în admisie pentru a injecta combustibilul înainte de a ajunge în camera de ardere. Acest sistem a fost folosit mai frecvent în trecut și a fost înlocuit în mare parte de sistemele mai moderne, cum ar fi MPI și GDI, datorită eficienței lor îmbunătățite.

Tipuri de sisteme de injecție la motoarele pe benzină.

Acestea sunt câteva dintre cele mai comune tipuri de sisteme de injectie utilizate în motoarele pe benzină,. Fiecare are avantaje și dezavantaje specifice în ceea ce privește performanța, eficiența și costul.

Vă așteptăm și pe pagina noastră de facebook JarPiesa.
Pentru o ofertă completă de piese auto vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon afișat pe site. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!