Tipuri de bujii cu scânteie la autoturisme

Tipuri de bujii cu scânteie la autoturisme

Tipuri de bujii cu scânteie la autoturisme

Bujia cu scânteie este un element esențial în sistemul de aprindere al unui motor cu ardere internă, cum ar fi cele folosite în autoturisme.

Există mai multe tipuri de bujii cu scânteie, iar alegerea depinde în mare măsură de specificațiile motorului și de preferințele producătorului. Iată câteva dintre tipurile comune de bujii cu scânteie utilizate în autoturisme:

  1. Bujii cu electrozi de cupru: Acestea sunt unele dintre cele mai comune și mai economice bujii. Electrozii sunt confecționați din cupru și oferă o durabilitate decentă.
  2. Bujii cu electrozi de platină: Aceste bujii sunt mai scumpe decât cele cu electrozi de cupru, dar oferă o durabilitate semnificativ mai mare. Electrozii de platină rezistă la eroziunea mai bună și pot menține o performanță stabilă pe termen lung.
  3. Bujii cu electrozi de iridiu: Similar cu bujiile cu electrozi de platină, acestea sunt mai scumpe decât cele cu electrozi de cupru și au o durată de viață mai mare. Electrozii de iridiu sunt foarte rezistenți la eroziune și pot oferi o aprindere consistentă și eficientă.
  4. Bujii cu electrozi cu dublă plată: Aceste bujii sunt proiectate cu două plăci metalice pentru a maximiza performanța și durabilitatea. Ele pot oferi o aprindere mai eficientă și pot rezista la temperaturi și presiuni ridicate.
  5. Bujii cu electrozi preîncălziți: Acestea sunt utilizate în mod obișnuit în motoarele diesel pentru a ajuta la preîncălzirea camerei de ardere înainte de pornirea motorului. Ele sunt prevăzute cu un element de încălzire care facilitează aprinderea combustibilului diesel în condiții reci.
  6. Bujii cu electrozi îngustați: Aceste bujii au electrozi mai subțiri, ceea ce poate îmbunătăți performanța și eficiența motorului prin creșterea intensității scânteii și reducerea consumului de combustibil.

Tipuri de bujii cu scânteie la autoturisme

Alegerea tipului potrivit de bujie cu scânteie depinde de cerințele motorului, de condițiile de conducere și de preferințele proprietarului vehiculului.

Este întotdeauna recomandabil să consultați manualul vehiculului și să luați în considerare recomandările producătorului.

Vă așteptăm și pe pagina noastră de facebook JarPiesa.
Pentru o ofertă completă de piese auto vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon afișat pe site. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!