Uleiul pentru transmisia automată.

cutie
febi
Ulei ATF Febi 1L

Uleiul pentru transmisia automată (ATF – Automatic Transmission Fluid) este un lichid special conceput pentru a lubrifia și a răcii componentele transmisiei automate a unui vehicul. Acesta îndeplinește mai multe funcții esențiale, cum ar fi transmiterea puterii între diferitele elemente ale transmisiei, răcirea sistemului și menținerea adecvată a presiunii în interiorul transmisiei.

Caracteristicile uleiului pentru transmisie automată pot varia în funcție de tipul de transmisie și specificațiile vehiculului. Este important să folosești un ATF care corespunde specificațiilor recomandate de producătorul mașinii.

revenol
Ulei ATF Ravenol 1L

Există mai multe tipuri de ulei transmisie automata, în funcție de specificațiile producătorului, de vâscozitatea și de compoziția chimică a uleiului. Unele dintre cele mai cunoscute mărci de ulei transmisie automata sunt Valvoline, Ravenol, Total, Castrol, Mobil, etc. Pentru a alege uleiul potrivit pentru mașina ta, trebuie să consulți manualul de utilizare al vehiculului sau să te informezi de la un service autorizat.

Iată câteva aspecte importante legate de uleiul pentru transmisie automată:

  1. Specificatii ATF: Verifică manualul mașinii sau consultați producătorul pentru a afla ce specificații ATF sunt recomandate. ATF-urile vin în diferite grade și specificații pentru a se potrivi diverselor tipuri de transmisii automate.
  2. Schimburi periodice: Este important să schimbi uleiul pentru transmisia automată conform programului de întreținere recomandat de producător. Aceasta ajută la menținerea performanțelor optime ale transmisiei și prelungirea duratei de viață a componentelor.
  3. Verificarea nivelului: Asigură-te că verifici periodic nivelul de ulei pentru transmisia automată conform indicațiilor producătorului. Un nivel inadecvat de ATF poate afecta funcționarea corectă a transmisiei.
  4. Compatibilitate: Folosește un ATF compatibil cu sistemul de transmisie al mașinii tale. Unele vehicule pot avea cerințe specifice în ceea ce privește tipul și specificațiile ATF-ului.
mobil
Ulei ATF Mobil 1L

Există mai multe tipuri de ulei transmisie automata, în funcție de specificațiile producătorului. Unele dintre cele mai cunoscute mărci de ulei transmisie automata sunt Ravenol, Castrol, Mobil, Febi Bilstein etc. Pentru a alege uleiul potrivit pentru mașina ta, trebuie să consulți manualul de utilizare al vehiculului.

Pentru orice informatie nu ezitati să ne contactati.

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook JarPiesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.
CERE OFERTĂ!